Zaterdag 8 oktober, Bachdag in de Ichthuskerk

Sinds 2014 kent Amersfoort een tweejaarlijkse Bachdag. Alleen in 2020 kon de Bachdag niet gehouden worden. Dit jaar de 5e Bachdag. Daarom zal het ook nu weer een geweldig Bachfeest in Amersfoort worden. Een dag waarop jong en oud kunnen genieten van de muziek van Johann Sebastian Bach. In alle kerken en op andere plaatsen in de monumentale binnenstad wordt Bach gespeeld. Zo zijn er dit jaar ca. 15 locaties die samen goed zijn voor ca. 70 concerten. Het programma trekt elk jaar meer bezoekers uit de stad zelf, maar ook uit de andere plaatsen in ons land. In 2018 werden er 15.500 concertgangers geteld. Amersfoort is de enige plaats die echt laagdrempelig is. De toegang is bijna overal gratis.

De compacte binnenstad leent zich uitstekend voor dit evenement, dankzij de vele concertlocaties op loopafstand van elkaar, met als stralend middelpunt de monumentale St. Joriskerk. De bezoekers kunnen van locatie naar locatie lopen om het concert van hun keuze bij te kunnen wonen. Zo zijn er dit jaar ca. 15 locaties die samen goed zijn voor ca. 70 concerten. Het programma trekt elk jaar meer bezoekers uit de stad zelf, maar ook uit de andere plaatsen in ons land. In 2018 werden er 15.500 concertgangers geteld. Op de website https://www.bachdagamersfoort.nl/programma wordt duidelijk aangegeven welk concert er op welk moment in welke locatie zal worden gegeven.

Voor het eerst doen wij als Ichthuskerk ook mee aan dit evenement. Wij stellen onze deuren open om mensen te ontvangen die graag naar de muziek van Bach luisteren. Maar wij hopen ze ook nog iets mee te geven van het evangelie van Jezus Christus. In onze kerk worden 5 concerten gegeven, vanaf 11:00 uur op elk heel uur een concert. Zo hebben we bijvoorbeeld om 12:00 uur een concert van Marjon Strijk en Henk Veldman, die beiden in onze gemeente wel bekend zijn.

Wij nodigen graag iedereen uit onze gemeente, maar ook van buiten onze gemeente één of meer concerten bij ons mee te maken. Neem vrienden on/of kennissen mee naar onze kerk.

Met vriendelijke groet namens de regiegroep Missionaire Gemeente.

Tekst van de dag

Hadden ze altijd maar zo’n verlangen om Mij te vereren en mijn geboden na te leven; voor eeuwig zou het hun en hun kinderen goed gaan.