Preek van de week, 14 februari

Voorganger:     Ds. J van ‘t Spijker, thema:            Ze zullen er allemaal zijn

De tekst van vandaag: Openbaringen 7: 1-17

In de wereld leven 7,8 miljard mensen in 193 verschillende landen. Al die mensen spreken met elkaar zo’n 7000 talen. In Openbaringen is sprake van een onafzienbare menigte die allemaal voor de troon van God staan.

Tegenwoordig zijn er nog 3 miljard mensen die nog nooit van God of Jezus Christus hebben gehoord. Meer dan 1/3 dus. Maar Jezus zegt tegen Johannes: “Ze zullen allemaal komen”.

Johannes zit op dat moment in ballingschap op Patmos. Hij maakt zich zorgen over de kerk die hij achterliet.

Johannes ziet een troon (een teken van overwinning). Vóór de troon een ontelbare menigte overal vandaan. Die menigte duikt niet angstig weg voor het oordeel, nee die stáán. Zij vertrouwen op het werk dat Jezus heeft gedaan. Het is een bemoediging voor Johannes.

Maak alle volken tot mijn discipelen. Zie Jezus tegen zijn discipelen. Jezus laat hier aan Johannes zien, dat dat ook echt gaat gebeuren ondanks zijn tegenslag. Het was al Gods belofte aan Abraham. “Kijk naar de sterren aan de hemel of de zandkorrels in de woestijn. Zoveel nakomelingen zal ik je geven.”

Als je denk: Hoe kan dat dan worden bereikt? Dankzij het bloed van het Lam.

Ook voor ons in een tijd met teruglopend kerkbezoek is dit een bemoediging. Wij hebben het niet in eigen hand. Hij (God zelf) zal er voor zorgen.

Deze hele tekst is voor ons ook een aansporing tot:

  • aanhoudend gebed
  • trouw te zijn in het geven
  • bereid te zijn om Gods weg te gaan met je leven.

Kijk in het archief kerkdiensten om de hele kerkdienst te kijken en te beluisteren.

Tekst van de dag

Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag jullie Heer komt.