Preek van de week, 21 februari

Voorganger:     Ds. J Maasland, thema:            Mens waar ben je?

De tekst van vandaag: Genesis 3 : 1 – 19

Vandaag is de eerst zondag in de 40 dagentijd. De 40 dagentijd is de tijd waarin Christenen zich voorbereiden op het Pasen. Deze eerste lijdenszondag heet “Invocabit” Dat betekent “Hij zal mij aanroepen”.

Als wij tot God roepen, hoort Hij ons, maar als Hij ons roept, horen wij Hem dan ook?

De relatie tussen God en ons is altijd spannend, maar hij duurt wel voort, dankzij God.

In het bijbelgedeelte roept God de mens.” Waar ben je/waar ben je mee bezig?

God merkt verandering in de omgang tussen Hemzelf en de mens en Hij zoekt hem op.

In het lijden van Christus zet God in op de relatie met de mens. God zoekt de mens op door vragen te stellen, maar eigenlijk weet God alles al. “Hij kent ons dieper dan wij onszelf ooit kennen.” Hij vraagt het ons om zelf na te denken over ons leven.

Als je dat de basis van je geloof maakt, heb je zeker niet alle antwoorden, maar wel een stevige basis.

Hier lezen we al op pagina 3 van de bijbel, dat we voor onze toekomst afhankelijk zijn van God. Hij neemt verantwoordelijkheid voor wat wij in het honderd hebben laten lopen. Hij belooft de wereld te redden. God zend zijn Zoon naar de wereld, terwijl Hij weet wat het gevolg zal zijn. Hij geeft Hem over voor ons behoud.

God spreekt ons aan, nodigt ons uit tot een leven met Hem. Hij dwingt ons niet. Hij vraagt: Waar ben je mee bezig. “Ik vraag het opdat jij in Mijn Zoon Jezus Christus een voorbeeld ziet en door Hem aan te nemen een nieuw leven vindt”.

Kijk in het archief kerkdiensten om de hele kerkdienst te kijken en te beluisteren.

Tekst van de dag

Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in onze eenheid met Christus, met talrijke geestelijke zegeningen heeft gezegend.